Afvoer verstopt Eindhoven

Een afvoer verstopping in Eindhoven kan snel verleden tijd zijn!

Wat zijn uw opties als uw afvoer verstopt is? U heeft geen tijd om dit zelf te verhelpen of u bent fysiek niet in staat om dit te doen. Staat uw woning of bedrijf in Eindhoven of omgeving? Wij sturen altijd een lokale vakman, dus hij kan snel ter plaatse zijn. Hij kan u op verschillende manieren helpen:

 1. Met een verenmachine freest hij het vuil uit de afvoer.
 2. Is de verstopping zeer hardnekkig? Dan gebruikt hij een hogedrukreiniger.
 3. Zitten er kluwen papier vast in uw toilet? Een gewone ontstoppingsveer kan dan ook wonderen verrichten.
 4. Vermoedt de specialist een ernstiger rioolprobleem? Dan kan hij een inspectie uitvoeren met een rioolcamera of rookgenerator.
 5. Hoe is de staat van uw riool? Misschien is reparatie of renovatie van de leidingen wel noodzakelijk.

Waarom belt u een rioolvakman en geen loodgieter?

Een rioolvakman heeft zich specifiek bekwaamd in de werking van de riolering. Anders gezegd: hij houdt zich alleen bezig met de afvoer van resten uit uw woning of bedrijf. Een loodgieter heeft zich daarentegen gespecialiseerd in de toevoer van water. Is de cv-ketel kapot, dan belt u een loodgieter. Voor verstopte afvoeren belt u een rioolvakman.

Kunt u zelf een verstopte afvoer verhelpen?

U moet er niet aan denken dat uw afvoer gaat overstromen! Uiteraard mag u het eerst zelf proberen, als u weet hoe. Pas wel op met ontstoppingsveren en gebruik zeker geen chemische middelen, anders beschadigt u de leidingen. Lichte verstoppingen kunt u zelf oplossen en wel op de volgende manieren:

 1. Verstoppingen die niet te diep zitten, kunt u misschien met de hand verwijderen. Trek wel eerst rubberen handschoenen aan.
 2. Gebruik een oplossing van soda en heet water in uw afvoer. Dit helpt tegen vetresten.
 3. Gebruik schoonmaakazijn als u vermoedt dat de verstopping is ontstaan door kalkaanslag.
 4. Gebruik een plopper om de blokkade te verwijderen. Zorg voor genoeg zuigkracht!
 5. Soms blijven de resten in de sifon steken. U kunt deze demonteren en schoonmaken. Plaats deze wel goed terug, anders kan het gaan lekken.

Niets helpt! Wat kunt u dan doen?

De rioolvakman bellen. Sommige blokkades kunnen namelijk zo hardnekkig zijn, dan ze alleen met professioneel gereedschap kunnen worden verwijderd. Denk aan roest of kalkaanslag. Of denk aan een volle pan met bakvet in de afvoer van uw gootsteen.

Kosten verstopte afvoer verhelpen

Een specialist inhuren: dat is toch duur? Dat hoeft niet. Als u nu belt voor een afspraak, kan onze vakman u alvast een prijsindicatie geven. Eenmaal ter plekke kan hij het probleem verder beoordelen en tot een definitieve prijs komen. Hij moet namelijk het volgende weten:

 1. Waardoor wordt de afvoer verstopt?
 2. Hoe hardnekkig is deze verstopping eigenlijk?
 3. Is er eveneens sprake van een defect in uw riolering?
 4. Is inspectie nodig om een eventueel defect op te sporen?
 5. Met welk gereedschap kan de blokkade het beste worden verwijderd?
 6. Zijn er ook reparaties nodig? Zo ja, met welke middelen?
 7. Hoeveel uren zijn nodig om de werkzaamheden te voltooien?

Uw afvoer verstopt? Daar doen wij iets aan!

Belt u ons voor afspraak in Eindhoven of omgeving, dan wordt u binnen 24 uur geholpen. Onze deskundige heeft vele jaren ervaring en kan bij grotere problemen, zoals lekkages of breuken, ook ingrijpen. U krijgt een allround-specialist op bezoek, voor een eerlijke en duidelijke prijs!

Afvoer verstopt Eindhoven?

Wij staan 24/7 voor u klaar!